Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Deutsche Bank plánuje zrušiť až 6000 pracovných miest

Na snímke sídlo Deutsche Bank vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Na konečnom počte prepustených ľudí sa banka musí dohodnúť s odbormi, takže môže byť o niečo nižší, uviedol jeden zo zdrojov.

Frankfurt nad Mohanom 12. marca (TASR) - Vedenie Deutsche Bank plánuje zrušiť až 6000 pracovných miest v maloobchodnej divízii do konca roka 2022. To je prvý odhad očakávanej redukcie počtu zamestnancov v novovytvorenej divízii. Uviedli to dva zdroje z banky oboznámené s týmito plánmi, ktoré nechceli byť menované.

Na konečnom počte prepustených ľudí sa banka musí dohodnúť s odbormi, takže môže byť o niečo nižší, povedal jeden zo zdrojov. Banka sa pokúsi zrušiť viac ako 1000 pracovných miest ročne prostredníctvom dobrovoľných odchodov a prirodzeného úbytku, dodali zdroje.

Generálny riaditeľ Deutsche Bank John Cryan sľúbil, že ročne zredukuje výdavky o 900 miliónov eur po dokončení zlúčenia pôvodnej maloobchodnej divízie a dcérskej spoločnosti Postbank, ktorú predtým chcel predať.

Najnovšie prepúšťanie v maloobchodnej divízii ide nad rámec plánov na zrušenie 9000 pracovných miest v celej skupine do konca roka 2020 ktoré banka predstavila v roku 2015.

Banka už začala so znižovaním počtu zamestnancov v maloobchodnej divízii, ktorú spolu vedú generálni riaditelia Christian Sewing a Frank Strauss. Koncom minulého roka spustila program dobrovoľných odchodov, tvrdia nemecké noviny.