Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

VIDEO: Digitálni lídri EÚ sa dnes a vo štvrtok stretnú v Bratislave

Foto: TASR/AP

Viac ako 800 európskych expertov, podnikateľov, manažérov, investorov a vysokopostavených predstaviteľov EÚ a Slovenska sa zameria na kľúčové témy stratégie pre jednotný digitálny trh.

Bratislava 28. septembra (TASR) – Digitalizácia európskeho trhu bude jednou z hlavných tém konferencie zameranej na jednotný digitálny trh Digital Assembly, ktorá sa uskutoční dnes a vo štvrtok (29.9.) v bratislavskom Slovenskom národnom divadle.

Konferenciu pravidelne organizuje Európska komisia a predsednícka krajina Rady Európskej únie. Keďže podujatie rotuje po členských štátoch, jeho šiesty ročník sa bude konať pod taktovkou slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Konferenciu spoluorganizuje Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

Viac ako 800 európskych expertov, podnikateľov, manažérov, investorov a vysokopostavených predstaviteľov EÚ a Slovenska sa zameria na kľúčové témy stratégie pre jednotný digitálny trh. Medzi pozvanými budú tiež zástupcovia súkromného sektora, akademickej sféry, startupov a neziskových organizácií.



Tematické workshopy v prvý deň konferencie budú rozdelené do okruhov digitalizácia európskeho trhu, elektronické obchodovanie a online platformy, zlepšenie prístupu k digitálnemu obsahu, internet vecí a ochrana súkromia a osobných údajov, prepojené a automatizované vozidlá, gigabitová spoločnosť.

Konferenciu otvorí slovenský premiér Robert Fico a úvodný príhovor prednesie podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini. Hlavnými spíkrami budú podpredseda EK pre jednotný digitálny trh Andrus Ansip a eurokomisár pre digitálnu ekonomiku a spoločnosť Günther Oettinger.

Popri plenárnej schôdzi a workshopoch si účastníci konferencie budú môcť pozrieť aj panelové diskusie s odborníkmi a motivačné príhovory osobností z oblasti digitálnej politiky.