Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Dni kariéry na SPU pomáhajú študentom zorientovať sa na trhu práce

Na snímke univerzitný trh kariérnych príležitostí a práce s názvom Prezentačné dni podnikov Deň kariéry SPU 2015. Podujatie sa konalo 3. marca 2015 v hlavnej budove Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podujatie zorganizovala Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre v rámci aktivít Kariérneho centra SPU v spolupráci s národným projektom Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti.

Nitra 3. marca (TASR) – Zvýšiť zamestnanosť absolventov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre je cieľom Dňa kariéry, ktorý nadnes pripravila univerzita pre svojich budúcich absolventov. Deň kariéry je určený najmä študentom záverečných ročníkov, aby sa oboznámili s požiadavkami trhu práce a ponukou prezentujúcich sa podnikateľských a iných subjektov. Do tohtoročného Dňa kariéry sa zapojilo 15 subjektov, zástupcovia ktorých predstavili rôzne projekty, kariérne príležitosti či programy kariérneho rastu. Študentom poskytli informácie, ktoré im pomôžu lepšie sa zorientovať a uspieť na trhu práce.

Fotografie z Dňa kariéry SPU v Nitre



Podujatie zorganizovala Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre v rámci aktivít Kariérneho centra SPU v spolupráci s národným projektom Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti. "Prácu si treba hľadať už počas štúdia, lebo v súčasnosti sa od absolventov vyžadujú nielen teoretické vedomosti, ale aj praktické skúsenosti. Usilujeme sa vytvoriť čo najlepšie podmienky na prepojenie študentov s praxou, s cieľom zvýšiť ich zamestnanosť," povedala prorektorka pre vzdelávaciu činnosť SPU Zdenka Gálová. Možnosť absolvovať vstupné pohovory so zástupcami firiem alebo získať od nich kompletné informácie využili stovky záujemcov.

 Jednotlivé subjekty predstavili rôzne projekty, kariérne príležitosti, programy kariérneho rastu a informácie, ktoré pomôžu študentom lepšie sa zorientovať a uspieť na trhu práce, ale aj inšpirovať sa osobnosťami slovenského podnikateľského prostredia. Deň kariéry organizuje univerzita od roku 2008.