Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Do skupiny J&T vstúpi čínsky partner

Patrik Tkáč Foto: TASR/Henrich Mišovič

Český spravodajský portál E15 cez víkend avizoval, že dôjde k prevzatiu 30-% podielu v J&T čínskou firmou. Hodnotu tejto transakcie odhadol na približne 686 miliónov eur.

Bratislava/Šanghaj 27. októbra (TASR) – Česko-slovenská investičná skupina J&T dnes podpísala zmluvu o strategickej spolupráci s čínskou privátnou spoločnosťou CEFC China Energy. Informovala o tom hovorkyňa skupiny Jana Jarošová s tým, že k podpisu došlo pri príležitosti štátnej návštevy prezidenta ČR Miloša Zemana v Číne.

CEFC je šiestou najväčšou súkromne vlastnenou spoločnosťou v Číne a jednou z najväčších korporácií na svete, so širokým spektrom aktivít zahŕňajúcim okrem iného segmenty financií, energetiky a infraštruktúry.

"Dlhodobo hľadáme príležitosti rastu a rozvoja. Partnerstvo medzi J&T a CEFC otvára pre obe strany nové príležitosti najmä v oblasti finančných služieb. Uzatvorenie strategického partnerstva je prvým krokom našej spolupráce, ktorá môže vyústiť až do minoritného kapitálového prepojenia oboch subjektov," priblížil člen predstavenstva J&T Patrik Tkáč.

Český spravodajský portál E15 cez víkend avizoval, že dôjde k prevzatiu 30-% podielu v J&T čínskou firmou. Hodnotu tejto transakcie odhadol na približne 686 miliónov eur. "Vzhľadom na náročnosť celého procesu, ktorý podlieha mnohým podmienkam regulácie a schvaľovaniam tak v Číne, ako aj vo všetkých krajinách, kde J&T pôsobí, je predčasné hovoriť o výške kapitálového vstupu či podielu," upozornil Tkáč.