Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Dôchodcovia uprednostňujú zasielanie dôchodkov na účet pred hotovosťou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Dôchodcovia, ktorí majú záujem o výplatu dôchodku na účet v banke, to môžu najjednoduchšie urobiť tak, že vyplnia príslušné tlačivo, ktoré obsahuje všetky potrebné údaje.

Bratislava 15. marca (TASR) - Čoraz viac dôchodcov využíva výhody zasielania dôchodku na svoj bankový účet. Vo februári 2018 Sociálna poisťovňa zaznamenala historicky najvyšší počet dôchodkov poukázaných týmto spôsobom, bolo ich 959.938. Dôchodkov vyplácaných v hotovosti bolo 406.572.

Za prvé dva mesiace Sociálna poisťovňa dostala 8983 žiadostí o výplatu dôchodku na účet v banke, prípadne o ďalšie zmeny súvisiace s výplatou dôchodku.

Dôchodcovia, ktorí majú záujem o výplatu dôchodku na účet v banke, to môžu najjednoduchšie urobiť tak, že vyplnia príslušné tlačivo, ktoré obsahuje všetky potrebné údaje. Tlačivo je dostupné na internetovej stránke Sociálnej poisťovne, v jej pobočkách alebo v bankách, s ktorými má poisťovňa uzatvorenú príkaznú zmluvu. Tlačivo s doplnenými identifikačnými údajmi, číslom účtu a potvrdené príslušnou bankou treba doručiť do ktorejkoľvek pobočky alebo odoslať priamo ústrediu Sociálnej poisťovne. Adresy jednotlivých pobočiek sú zverejnené na webovej stránke Sociálnej poisťovne.

TASR o tom informovala Sociálna poisťovňa