Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Dôchodcovia o vianočný príspevok žiadať nemusia

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dôchodcovia, ktorým vianočný príspevok patrí, ho budú mať vyplatený spolu s decembrovým dôchodkom v obvyklom termíne a obvyklým spôsobom.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Poberatelia dôchodku nemusia o vianočný príspevok žiadať. Sociálna poisťovňa ho vyplatí bez písomnej žiadosti všetkým, ktorým vianočný príspevok patrí. To znamená, poberateľom starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku, invalidného dôchodku, pozostalostného dôchodku, sociálneho dôchodku, ak spĺňajú ďalšie podmienky.

Podmienkami na nárok a výplatu vianočného príspevku sú bydlisko na území Slovenskej republiky, nárok na výplatu dôchodku za december 2014 a suma dôchodku, respektíve dôchodkov za december 2014 vo výške najviac 494,40 eura.

Dôchodcovia, ktorým vianočný príspevok patrí, ho budú mať vyplatený spolu s decembrovým dôchodkom v obvyklom termíne a obvyklým spôsobom. Ak si teda dôchodok nechávajú zasielať na svoj bankový účet, Sociálna poisťovňa im takto vyplatí aj vianočný príspevok. Ak im dôchodok prichádza v hotovosti poštou, takto dostanú aj vianočný príspevok.