Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Odberateľom tepla v Michalovciach vrátia okolo 390.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tieto financie sa obyvateľom vrátia cez ich správcu do konca mája.

Michalovce 23. apríl (TASR) – Odberateľom tepla a teplej úžitkovej vody v Michalovciach vráti Domspráv s.r.o. - byty, teplo a iné služby za vlaňajšok približne 390.000 eur, a to aj napriek tomu, že mesiace január a február 2017 boli v meste najchladnejšie za posledných šesť rokov. Informoval o tom jeden z konateľov spoločnosti Metod Marek.

Podľa jeho ďalších slov sa tieto financie obyvateľom vrátia cez ich správcu do konca mája. "Bežnej štvorčlennej rodine žijúcej v trojizbovom byte sa tak, ako aj za rok 2016, vráti do rozpočtu v priemere asi 30 až 50 eur v závislosti od výšky zálohovej platby," uviedol s tým, že v nadchádzajúcom období zostáva ich cieľom okrem iného hospodárna výroba a rozvod tepelnej energie, bezporuchová dodávka tepla a teplej úžitkovej vody.

Správcom tepelného hospodárstva v Michalovciach je táto spoločnosť už od roku 1996. Nájomný vzťah mal byť ukončený ešte v decembri 2016, michalovská samospráva však spoločnosti predĺžila zmluvu o prenájme do konca minulého roka z dôvodu neukončeného procesu verejného obstarávania na uzatvorenie novej zmluvy.

"Mestské zastupiteľstvo 7. novembra 2017 svojím uznesením č. 333 schválilo predĺženie nájomnej zmluvy o prenájme energetických zariadení mesta Michalovce pre nájomcu spoločnosť Domspráv s.r.o. - byty, teplo a iné služby do 31. decembra 2019 s následným podpísaním dodatku k nájomnej zmluve," informovala TASR v tejto súvislosti hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

Mesto v tomto roku vyčlenilo podľa jej ďalších slov do tejto oblasti 200.000 eur. "Plánujú sa rekonštruovať teplovodné trasy od kotolne na Sídlisku SNP 2 po blok A6 a trasa od kotolne SNP 1 po blok A3," priblížila plány. Vlani investovala samospráva do opráv teplovodov takmer 250.000 eur. Realizovala ich v troch trasách na sídliskách Východ a Juh.