Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Cestu medzi Humenným a Brestovom majú opraviť

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Na tento úsek boli krajskými poslancami financie schválené koncom mája tohto roka.

Prešov/Humenné 15. novembra (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) investuje do opravy cesty medzi mestom Humenné a obcou Brestov 145.000 eur. Ide o úsek dlhý takmer jeden kilometer v celistvosti.

Ako TASR informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, odborní pracovníci označili úsek cesty III/3826 za havarijný v rámci bežnej obhliadky. Zaradený bol do druhej etapy rekonštrukcie havarijných úsekov ciest II. a III. triedy. Na tento úsek boli krajskými poslancami financie schválené koncom mája tohto roka. "Ide o opravu povrchu vozovky s lokálnymi vyrovnávkami, vrátane kompletnej výmeny zvodidiel," doplnila. Pre oblasť Humenné realizuje dielo Metrostav, a.s. V rámci jednej zmluvy má podľa hovorkyne vykonať rekonštrukciu viacerých havarijných úsekov ciest, napr. aj Brestov – Gruzovce.

Tá nadobudla s úspešným uchádzačom účinnosť koncom septembra. "Lehota výstavby na celé dielo je 60 kalendárnych dní odo dňa protokolárneho odovzdania a prevzatia staveniska za predpokladu, že lehota nebude predĺžená z dôvodov napr. mimoriadne zlých poveternostných podmienok v zmysle zmluvných podmienok," vysvetlila hovorkyňa s tým, že ukončenie celého diela je naplánované na 2. decembra tohto roka. "Užívatelia tejto pozemnej komunikácie by mali počítať s čiastočnými uzávierkami, preto ich žiadame o trpezlivosť počas realizácie výstavby dotknutého stavebného objektu," doplnila.

Podľa Jeleňovej Správa a údržba ciest PSK na danom úseku urobila niekoľko prác súvisiacich s bežnou údržbou ešte v mesiacoch august a september 2017. "Išlo najmä o stavebnú údržbu priepustu," uzavrela.