Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Nová regionálna letecká spoločnosť chce spustiť vnútroštátne linky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pripravovaná nízkonákladová regionálna letecká spoločnosť chce poskytovať regionálne letecké služby v Slovenskej republike.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Slovenská letecká spoločnosť Blue Slovakia sa priblížila k získaniu oficiálneho povolenia na prevádzkovanie vnútroštátnej leteckej prepravy. Pripravovaná nízkonákladová regionálna letecká spoločnosť chce poskytovať regionálne letecké služby v Slovenskej republike. TASR o tom informoval konateľ spoločnosti Ľubomír Kolárik.

"Na Dopravný úrad sme podali našu žiadosť na získanie osvedčenia leteckého prevádzkovateľa a teraz musíme počkať na jej schválenie. Na začiatku mája plánujeme spoločne spustiť prevádzkovanie prvých vnútroštátnych letov na Slovensku," uviedol Kolárik.

Spoločnosť podľa jeho slov predpokladá, že osvedčenie leteckého prevádzkovateľa na Dopravnom úrade a licencie na Ministerstve dopravy a výstavby SR získa pred koncom roku 2017. Dovtedy chce prevádzkovanie letov realizovať pod Osvedčením leteckého prevádzkovateľa (AOC) VAN Air Europe, pričom obchodne má byť celá činnosť plne prevádzkovaná pod menom spoločnosti Blue Slovakia.

Tá je vlastníkom dvoch dopravných lietadiel L 410 UVP a svoj letový park plánuje rozšíriť o lietadlo Aerei di Transport Regionale ATR 72. Spoločnosť s nimi podľa Kolárika plánuje spustiť vnútroštátne linky medzi najväčšími slovenskými letiskami, ako sú Bratislava, Košice, Poprad-Tatry, Sliač, Žilina či Piešťany. Neskôr sa chce špecializovať aj na charterovú prepravu osôb a nákladu v rámci Európy na regionálnych tratiach.