Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Tieto nové autobusové spojenia pribudnú na Orave a Liptove

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Jedným z nich je aj rozšírenie ponuky spojov z Ružomberka do priemyselnej zóny v Dolnom Kubíne, po novom budú jazdiť každý deň.

Ružomberok 7. decembra (TASR) – Nové cestovné poriadky platné od nedele 10. decembra prinesú cestujúcim na Orave a Liptove viacero zmien. Jednou z nich je aj rozšírenie ponuky spojov z Ružomberka do priemyselnej zóny v Dolnom Kubíne, po novom budú jazdiť každý deň.

„V rámci zostavovania nových cestovných poriadkov sme v prevádzkovej oblasti Ružomberok zrealizovali 37 zmien, 19 z nich z dôvodu lepšej nadväznosti na vlaky, autobusy alebo MHD,“ priblížil dopravný riaditeľ ARRIVA Liorbus Radoslav Salák a dodal, že ďalších 10 spojov posunuli kvôli žiakom dochádzajúcim do škôl a cestujúcim za prácou.

Na základe žiadostí cestujúcich v Dolnom Kubíne boli upravené spoje na linke Ružomberok – Dolný Kubín. Dalibor Mihalkin zo spoločnosti ARRIVA vysvetlil, že po novom pôjde napríklad ranný spoj z priemyselnej zóny v Dolnom Kubíne do Ružomberka o šesť minút neskôr. Autobus naspäť vyrazí denne o 13.00 h, a to nielen v pracovné dni, ako tomu bolo doposiaľ.

Zmeny sa dotknú aj spojení na linke do Liptovskej Lúžnej s odchodom z Ružomberka a naopak. Podľa Saláka bude napríklad spoj do Liptovskej Lúžnej odchádzať z Ružomberka vo štvrtok a v piatok o 20.40 h, počas ostatných pracovných dní o 20.20 h. „Vďaka tejto zmene budú mať študenti a cestujúci za prácou lepšiu možnosť dochádzania domov,“ doplnil Salák.

Podľa Mihalkina bola na podnet Dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne zrušená zastávka Námestovo Servis. Zároveň došlo k zrušeniu nevyužívaných spojov 24 a 55 na linke 507411. Spoje 12 a 13 na linke 507402 budú podľa nového cestovného poriadku predĺžené až po obec Zákamenné. „Pre dosiahnutie zefektívnenia a zreálnenia jazdných časov na nácestných zastávkach sme v tejto prevádzke vykonali približne 150 časových úprav a zmien,“ uviedol Salák.

Niekoľko zmien v rámci hornej Oravy vznikne aj v dopravnej prevádzke do Trstenej, napríklad cestujúci na linke Trstená – Zuberec budú mať možnosť prestúpiť v Podbieli na prípoj z Dolného Kubína. „Nové cestovné poriadky mestskej a prímestskej autobusovej dopravy si môžu cestujúci zakúpiť na predajných miestach,“ uzavrel Mihalkin.