Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Počas zimy sa bude z Bratislavy lietať do 22 destinácií

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pribudne napríklad nová linka do Kyjeva na Ukrajine, na letisko Ejlat-Ovda v Izreali, do Leeds-Bradford vo Veľkej Británii alebo do mesta Niš v Srbsku.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Z Letiska Milana R. Štefánika v Bratislave sa bude počas tohtoročnej zimnej sezóny lietať do 22 destinácií v 16 krajinách sveta. Pribudne napríklad nová linka do Kyjeva na Ukrajine, na letisko Ejlat-Ovda v Izreali, do Leeds-Bradford vo Veľkej Británii alebo do mesta Niš v Srbsku.

Zimný letový poriadok vstupuje na bratislavskom letisku do platnosti v nedeľu 30. októbra. Ponúkaných destinácií je podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej o päť viac než počas vlaňajšej zimy.

"V porovnaní s minuloročným zimným letovým poriadkom sú novými aj linky do miest Skopje v Macedónsku od Wizz Air či Edinburghu a Manchesteru vo Veľkej Británii od spoločnosti Ryanair, kam sa lieta len od apríla tohto roku, respektíve Edinburgh bol v minulosti v ponuke len počas letnej sezóny," vymenovala Ševčíková. Z ponuky destinácií Ryanairu vypadla podľa jej slov linka do Londýna-Lutonu.

Čo sa týka nových liniek, Wizz Air otvorí od 17. decembra 2016 po Skopje v Macedónsku novú linku do Kyjeva na Ukrajine s frekvenciou dvakrát týždenne a od konca marca 2017 pridá z Bratislavy aj linku do Tuzly v Bosne a Hercegovine a späť. "Ryanair začína od 30. októbra lietať do Eilatu-Ovdy v Izraeli a späť, od 31. októbra pridáva novú linku z bratislavského letiska do Nišu v Srbsku a od 4. novembra pribudne letecké spojenie do Leeds-Bradford vo Veľkej Británii a spiatočne," opísala hovorkyňa. Všetky tri nové linky budú podľa jej slov fungovať dvakrát týždenne.

Novinkou je aj pravidelný charterový let spoločnosti Air Cairo do Hurghady a z nej s frekvenciou jedenkrát týždenne a od polovice februára 2017 to bude dvakrát týždenne. Zároveň aj letecká spoločnosť Flydubai zvyšuje frekvenciu letov do Dubaja z pôvodných trikrát týždenne na štyrikrát týždenne.

Letový poriadok sa v letectve mení dvakrát ročne, so zmenou času. Zimný letový poriadok tak bude platiť do ďalšej zmeny času, teda do 25. marca 2017.