Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Verejné prístavy budú po novom kontrolované i z lode na hladine Dunaja

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Plavidlo si obstarala spoločnosť Verejné prístavy, ktorá spravuje vymedzené územia v prístavoch Bratislava, Komárno a Štúrovo.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Verejné prístavy budú po novom kontrolované aj z hladiny Dunaja. A to z paluby novej pracovnej lode Merry Fisher 795.

Plavidlo si obstarala spoločnosť Verejné prístavy, ktorá spravuje vymedzené územia v prístavoch Bratislava, Komárno a Štúrovo. Vďaka lodi by sa mala zvýšiť kontrola spravovaných území a riadny výber prístavných poplatkov. Spoločnosť podľa hovorcu Martina Kontúra očakáva, že jej vďaka tomu stúpne výber prístavných poplatkov o 62.000 eur v roku 2018. "A to predovšetkým vďaka dôslednejšej kontrole zverených území. Vynaložená investícia sa tak vráti po necelých troch rokoch od zakúpenia," avizoval Kontúr.

Počas svojho desaťročného pôsobenia pritom Verejné prístavy nemali takéto plavidlo. Súbežne s kúpou sa tak vyškolili aj zamestnanci spoločnosti na kvalifikovanú obsluhu lode. Plavidlo by malo spoločnosti slúžiť pri zabezpečovaní prevádzky verejných prístavov, tiež jej kontroly a evidencie.