Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Z Bratislavy do Skopje sa dá letieť štyrikrát týždenne

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Letecká spoločnosť Wizz Air je aktuálne so šiestimi pravidelnými linkami druhým najväčším leteckým dopravcom z Bratislavy.

Bratislava 17. júla (TASR) - Cestujúci môžu od tohto týždňa lietať z Bratislavy do macedónskeho Skopje a späť štyrikrát týždenne. Letecká spoločnosť Wizz Air totiž pridáva k aktuálnym letom v pondelky a piatky aj lety v stredy a nedele.

"Skopje bolo prvou destináciou, ktorú Wizz Air otvoril z Letiska Milana R. Štefánika v Bratislave koncom marca 2016 s pôvodnou frekvenciou letov dvakrát v týždni," priblížila hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková. V decembri 2016 pridala podľa jej slov spoločnosť novú linku do Kyjeva rovnako s dvoma letmi týždenne.

"Keďže záujem cestujúcich o obe linky vzrastá, od polovice júla zvýšil Wizz Air frekvenciu letov do Skopje a spiatočne na štyri lety v týždni. V auguste sa zvýši zároveň aj počet letov do Kyjeva a z neho z dvoch na štyri v týždni," avizovala Ševčíková. Od leta 2018 pritom podľa jej slov vzrastie frekvencia leteckých spojení s ukrajinským hlavným mestom na päť letov týždenne.

Letecká spoločnosť Wizz Air je aktuálne so šiestimi pravidelnými linkami druhým najväčším leteckým dopravcom z Bratislavy. Okrem Skopje a Kyjeva zabezpečuje lety aj do mesta Kluž-Napoca v Rumunsku, do Tuzly v Bosne a Hercegovine, do Sofie v Bulharsku a do poľskej Varšavy.