Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Za parkovanie v areáli žiarskej nemocnice sa bude od marca platiť

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Parkovanie priamo pred nemocnicou vyjde na 0,50 eura za hodinu, prvá polhodina bude bezplatná.

Žiar nad Hronom 27. februára (TASR) - Za parkovanie na novom parkovisku v areáli žiarskej Nemocnice Svet zdravia si pacienti od začiatku marca zaplatia. Parkovanie priamo pred nemocnicou ich vyjde na 0,50 eura za hodinu, prvá polhodina bude bezplatná.

Nové parkovisko, kde sa nachádza 28 parkovacích miest, z toho dve pre imobilných pacientov, dokončila nemocnica na jeseň minulého roka. Zrekonštruované boli aj chodníky a cestné komunikácie, nemocnicu vyšla táto investícia na viac ako 120.000 eur.

„Cieľom tejto rekonštrukcie bolo vyriešiť dlhodobé problémy s nedostatkom parkovacích miest v areáli nemocnice. Keďže nemocnica je v centre mesta, bez regulácie parkujúcich vozidiel to nebolo možné dosiahnuť. To potvrdila aj skúšobná bezplatná prevádzka nového parkoviska, ktorá trvala od jesene minulého roka. V doobedňajších hodinách jeho kapacita nebola dostatočná. Sme presvedčení, že to bolo spôsobené do veľkej miery aj vozidlami, ktoré nepatrili našim pacientom,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Branislav Jaďuď.

Nové parkovisko je určené iba pre návštevníkov nemocnice. Jej zamestnanci majú vyhradenú inú vzdialenejšiu plochu. „Každá začatá hodina je spoplatnená sumou 0,50 eura. Pre pacientov sme spravili ale ústretový krok a prvá polhodina bude bezplatná. Takto si bude možné vybaviť krátku návštevu ambulancie alebo lekárne," dodal Jaďuď.

Samozrejmosťou je podľa jeho slov bezplatné parkovanie pre držiteľov platného preukazu zdravotne ťažko postihnutý a pre darcov krvi v deň darovania. "Skúsenosti z našich ostatných nemocníc dokazujú, že vďaka takýmto pravidlám už nie je problém pre návštevníka svoje auto zaparkovať pohodlne a bezpečne. Navyše sa tým odbúrava aj problém pri vjazde sanitných vozidiel,“ doplnil riaditeľ nemocnice.