Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Cestári: Na opravu cesty v úseku Kremnických Baní bude treba projekt

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Cesta bude až do odvolania uzavretá pre všetku dopravu, nie je totiž možné použiť žiadne dočasné riešenie na spevnenie cesty.

Kremnické Bane 2. augusta (TASR) - Približne 600 metrov dlhý úsek cesty I/65 v úseku Kremnických Baní, ktorý počas uplynulých dní poškodil prívalový dážď, nebude podľa Slovenskej správy ciest (SSC) možné opraviť z bežnej údržby. Na jej opravu bude podľa hovorkyne SSC Zuzany Hromcovej potrebný projekt.

"Jeden máme už niekoľko rokov pripravený, ale asi ho nebude možné použiť celý, vybraný zhotoviteľ sa bude musieť prispôsobiť aktuálnej situácii," priblížila Hromcová. Poškodenie je totiž podľa jej slov veľké. Cesta je podmytá, na jednej strane sa prepadla krajnica.

Ako ďalej uviedla, cesta bude až do odvolania uzavretá pre všetku dopravu, nie je totiž možné použiť žiadne dočasné riešenie na spevnenie cesty. Obchádzková trasa pre vozidlá do 3,5 t a autobusy vedie prostredníctvom ciest 11/578 a 111/2504 v smere Kremnica — Krahule- Kremnické bane. Pre vozidlá nad 3,5 t prostredníctvom cesty 1/14 v smere Šášovské Podhradie- Banská Bystrica- Turčianske Teplice.