Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

T. DRUCKER: Vstup Slovenskej pošty na burzu je reálny koncom roka 2017

Na archívnej snímke predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovenskej pošty, a.s. Tomáš Drucker. Foto: TASR/Martin Baumann

Generálny riaditeľ Slovenskej pošty presadzuje, aby sa každý manažment spoločnosti v budúcnosti musel tvrdo podriaďovať kritériám trhu, reportovať na burzu všetky svoje zámery aj odpočty úloh.

Bratislava 17. februára (TASR) – Slovenská pošta zvažuje vstup na burzu. Avizoval to jej generálny riaditeľ Tomáš Drucker, ktorý to označil za významný a strategický krok pre spoločnosť. Podľa neho by sa mohlo stať najskôr koncom roka 2017.

Za najkľúčovejšie do budúcnosti Drucker považuje, aby sa Slovenská pošta profesionalizovala aj z hľadiska finančného riadenia, získala zdroje a reputáciu.

„Vstup na burzu sme identifikovali ako niečo, čo je nevyhnutné pre túto spoločnosť. Spúšťame projekt, ktorým chceme analyzovať všetko, čo je potrebné zrealizovať. Myslím si, že dnes Slovenská pošta z hľadiska finančného riadenia má na to, aby mohla vstúpiť na burzu minoritou. To neznamená vôbec hľadanie nejakého investora, ale znamená stabilizáciu,“ priblížil šéf firmy.

Drucker presadzuje, aby sa každý manažment spoločnosti v budúcnosti musel tvrdo podriaďovať kritériám trhu, reportovať na burzu všetky svoje zámery aj odpočty úloh.

„Ja očakávam, že vstup na burzu je reálny, v prípade, že sa bude pokračovať, takýto materiál vznikne a bude predložený akcionárovi a na vládu niekedy koncom budúceho roka,“ predpovedá riaditeľ Slovenskej pošty.

Ako dodal, mnohé poštové podniky, vrátane rakúskeho, fungujú na tomto princípe a je presvedčený, že by to zvýšilo dôveryhodnosť u verejnosti, ako aj kvalitu fungovania pošty.