Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Štartuje druhý ročník Dní energií na Slovensku

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

TASR o tom informoval analytik portálu Jozef Badida. Informácie možno získať aj na www.energieprevas.sk.

Bratislava 9. júna (TASR) - Druhý ročník podujatia Dni energií na Slovensku (DENS) 2015 organizovaného portálom Energie pre Vás odštartuje v utorok (9. 6.) v Bratislave, na Kamennom námestí. Bude pokračovať 10. júna v Žiline na Námestí Andreja Hlinku, 16. júna v Košiciach na Námestí Osloboditeľov pred Auparkom a 17. júna v Banskej Bystrici na Námestí SNP, vždy v čase od 11. do 18. hodiny. TASR o tom informoval analytik portálu Jozef Badida. Informácie možno získať aj na www.energieprevas.sk.

Slovensko podľa Badidu chce dotáciami motivovať občanov ku kúpe malých ekologických zdrojov energie a zároveň navrhuje kroky na podporu vozidiel s alternatívnym pohonom. "Naším podujatím preto chceme tieto technológie a riešenia predstaviť a zodpovedať otázky. V jednotlivých mestách radi ukážeme solárne systémy na výrobu tepla a elektriny (fotovoltika), elektromobily či automobily na CNG (stlačený zemný plyn) s domácou plničkou," poznamenal.

Záujemcovia v Bratislave budú podľa neho môcť taktiež stretnúť slovenskú posádku, ktorá sa zapojí do celosvetových pretekov elektromobilov (WAVE).

Projekt Dni energií na Slovensku 2015 sa uskutoční pod záštitou jednak vedúceho Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušana Chreneka, ako aj primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, Žiliny Igora Chomu, Košíc Richarda Rašiho a Banskej Bystrice Jána Noska.