Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Najviac ľudí chce cestovať vlakom na Dušičky vo štvrtok a v piatok

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Posledný večerný IC vlak z Bratislavy do Košíc je vo štvrtok obsadený na 93 %.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Slováci si už začínajú kupovať lístky na vlaky, aby mohli na Sviatok všetkých svätých cestovať za rodinami či blízkymi. Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) aktuálne pociťuje najväčší záujem ľudí o cestovanie vo štvrtok 30. októbra popoludní a v piatok 31. októbra v priebehu dňa.

"Najväčšia vypredanosť je pri povinne miestenkových InterCity (IC) vlakoch vo štvrtok popoludní a v nedeľu (2. 11.) popoludní," doplnila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová. Posledný večerný IC vlak z Bratislavy do Košíc je vo štvrtok obsadený na 93 %. Dopravca však práve rieši možnosť pridania ďalších vozňov na tento spoj, aby si cestujúci mohli ešte na poslednú chvíľu kúpiť lístky.

Podobne je vypredaný aj IC vlak Šarišan v nedeľu z Humenného cez Prešov do Bratislavy. Obsadený je na 95 % a dopravca sa tiež zaoberá možnosťou pridať k vlaku ďalšie vozne.

Čo sa týka bežných rýchlikov, tie sú na trase z Bratislavy cez Žilinu do Košíc vypredané vo štvrtok a v piatok od 32 % po 65 %. Na iných trasách, napríklad z Bratislavy do Zvolena alebo Banskej Bystrice či do Prievidze je to však podľa Morháčovej menej ako 25 %.

"Veľký záujem je aj o lôžkové a ležadlové vlaky," doplnila hovorkyňa. Napríklad nočný rýchlik vo štvrtok z Bratislavy cez Košice do Humenného je vypredaný približne na polovicu. Vypredanosť bežných rýchlikov po sviatkoch čiže v nedeľu popoludní je na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy do 30 %.