Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Dve tretiny zamestnancov Lufthansy budú mať skrátený pracovný čas

Lietadlá spoločnosti Lufthansa. Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Lufthansa zavedie približne pre 60.000 zamestnancov v materskej aj rôznych dcérskych spoločnostiach skrátený pracovný čas.

Frankfurt nad Mohanom 1. apríla (TASR) - Takmer dve tretiny globálnych zamestnancov spoločnosti Lufthansa budú mať skrátený pracovný čas po tom, ako nemecká letecká spoločnosť uzemnila veľkú časť svojej flotily pre pandémiu nového koronavírusu. Uviedol to v stredu internetový portál Business Insider s odvolaním sa na nemenované zdroje z Lufthansy.

Podľa týchto zdrojov Lufthansa zavedie približne pre 60.000 zamestnancov v materskej aj rôznych dcérskych spoločnostiach skrátený pracovný čas po tom, ako v pondelok (30. 3.) oznámila redukciu pracovnej doby pre palubný a pozemný personál.

Celkový počet zamestnancov spoločnosti Lufthansa, ktorí budú mať kratší pracovný čas, tak dosiahne 80.000. Lufthansa zamestnáva na celom svete viac ako 135.000 ľudí.

Letecká spoločnosť sa zatiaľ k tejto správe nevyjadrila. V pondelok však oznámila, že členovia predstavenstva sa vzdali 20 % svojich kompenzácií „v rámci solidarity so všetkými skupinami zamestnancov“.