Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Dvetisíc hektolitrov piva denne objednali podniky z tohto pivovaru

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Pivovar funguje naplno a už počas 2. a 3. fázy začal stáčať pivo do sudov a tankov, celkovo doteraz v objeme takmer 7200 hl.

Bratislava 23. mája (Teraz.sk) – Na rozhodnutie krízového štábu o 4. fáze uvoľnenia opatrení pozitívne reagujú aj prevádzky. Bezprostredne po vyhlásení uvoľnení spoločnosť Pzenský Prazdroj Slovensko zaznamenala objednávky na 2100 hl piva. Priemerná prevádzka pritom počas celej letnej sezóny predá asi 34 hl piva.

Spoločnosť bola na otvorenie krčiem a reštaurácií plne pripravená. Pivovar funguje naplno a už počas 2. a 3. fázy začal stáčať pivo do sudov a tankov, celkovo doteraz v objeme takmer 7200 hl. Aj naďalej však platia viaceré reštrikčné opatrenia, takže situácia jednotlivých prevádzok sa zlepší len čiastočne. Väčšina podnikov bude môcť využívať vnútorné kapacity len na 30 – 40%. Aby sa im to oplatilo, musia mať aj terasu, ktorá je pri teplom počasí kľúčová.

Naštartovanie ekonomiky však bude významne závisieť najmä od ľudí, bez ktorých to nepôjde a tempa, akým sa budú vracať k spoločenskému životu. „Veríme, že spotrebitelia podnikom vo fáze ich otvárania prejavia dôveru a prídu si so svojimi blízkymi opäť vychutnať pivo a jedlo. Pivný zážitok pôjde ruka v ruke s prísnymi hygienickými opatreniami, pretože bezpečnosť ľudí je pre nás aj naďalej na prvom mieste. Aby sme našim partnerom pri otvorení boli v tomto smere čo najviac nápomocní, dodávame dezinfekciu, manuály aj pomoc ako sa správne starať o pivo, výčap či pivné sklo za zvýšených hygienických opatrení,“ vysvetľuje Branislav Kubiš, obchodný riaditeľ pre prevádzky a reštaurácie, Plzeňský Prazdroj Slovensko.

Podľa neho posledné čísla ukazujú, že krízu neprežilo 35 podnikov. Aby sa k nim nepridávali ďalšie, v Prazdroji pripravujeme sériu aktivít na prinavrátenie spotrebiteľov do prevádzok, ktorých je 4000 napriek celým Slpovenskom.