Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

E-kolky by mali do konca roka platiť aj na daňových a colných úradoch

Podpredseda vlády SR a minister vnútra SR Robert Kaliňák (na snímke vpravo) otvoril 12.novembra 2014 v budove Okresného úradu v Humennom v poradí celkovo už dvanáste klientske centrum na Slovensku. Na snímke vľavo Robert Kaliňák si vyberá na pamiatku desaťeurový kolok z kolkomatu. Foto: TASR/Vladimír Benko/MVSR

Hoci nebudú na úradoch finančnej správy k dispozícii samoobslužné platobné terminály - kiosky, občania ich môžu nájsť na úradoch Ministerstva vnútra SR v blízkosti daňových a colných úradov.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Do konca tohto roka by mohli ľudia na Slovensku platiť prostredníctvom e-kolkov aj za niektoré úkony na daňových a colných úradoch. Hoci nebudú na úradoch finančnej správy k dispozícii samoobslužné platobné terminály - kiosky, občania ich môžu nájsť na úradoch Ministerstva vnútra SR v blízkosti daňových a colných úradov. Podľa hovorkyne finančnej správy Patrície Macíkovej by mali byť vo vybraných kioskoch aktivované niektoré služby daňových a colných úradov.

"Občania budú môcť takouto formou uhradiť najpoužívanejšie poplatky finančnej správy aj v takýchto kioskoch a následne e-kolok využiť pri požadovanom úkone alebo konaní orgánov finančnej správy," priblížila Macíková. Zoznam kioskov a služieb, ktoré je v nich možné uhradiť, bude po ich sprístupnení zverejnený na stránke financnasprava.sk.

Zároveň môžu ľudia do konca tohto roka platiť na daňových a colných úradoch papierovými kolkovými známkami či využiť takzvané potvrdenia pre evidenciu poplatku. Tie ľuďom vydajú na vybraných poštách po zaplatení potrebnej sumy kolku. Na úradoch finančnej správy sa následne toto potvrdenie akceptuje. Správne poplatky sa tiež dajú zaplatiť poštovým poukazom či bankovým prevodom.