Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

EEI chce v Košiciach postaviť parkovací dom, rozhodnúť majú občania

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Podľa prvého návrhu by parkovací dom mal mať jedno podzemné a dve nadzemné podlažia s tým, že na streche je plánované detské ihrisko a malý parčík.

Košice 2. júla (TASR) – Spoločnosť EEI plánuje v Košiciach postaviť nový parkovací dom. Podľa nej však o tom, či ho napokon vybudujú, rozhodnú občania. Ide o spoločnosť, ktorá v Košiciach prevádzkuje platené parkovanie.

Spoločnosť EEI je pripravená investovať približne 2,5 milióna eur do výstavby nového parkovacieho domu na súbehu ulíc Magurská, Ladislava Novomestského a Kpt. Nálepku v rezidentskej zóne číslo sedem. Na tejto ploche už v súčasnosti firma spravuje platené parkovisko. O výstavbe a návrhoch chce firma viesť dialóg s miestnymi občanmi, ktorí sa môžu rozhodnúť, či takúto stavbu chcú, alebo nie.

"Toto miesto je známe reálnym nedostatkom miest na parkovanie, preto sme sa rozhodli, že nad rámec našej súčasnej zmluvne garantovanej investície dva milióny eur, vieme investovať aj do výstavby moderného a účelného parkovacieho domu, kde by, samozrejme, miestny rezidenti mali možnosť cenovo zvýhodneného parkovania," uviedol výkonný riaditeľ EEI Ján Tomanovič.

Podľa prvého návrhu by parkovací dom mal mať jedno podzemné a dve nadzemné podlažia s tým, že na streche je plánované detské ihrisko a malý parčík. Na prízemí je podľa firmy EEI možnosť vytvoriť priestor pre drobné prevádzky ako kaviareň, cukráreň.

"O takejto stavbe by podľa nás mali rozhodovať aj miestni občania, preto sme sa rozhodli pre dialóg a prieskum ich názorov na tento investičný zámer," dodal Tomanovič.