Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

General Electric plánuje na severe Európy viacero veterných parkov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vo Fínsku má firma zámer postaviť nové veterné parky, každý s výkonom 80 až 190 MW. Spoločnosť už rokuje s viacerými partnermi a zákazníkmi.

Helsinki 15. novembra (TASR) - Americký koncern General Electric (GE) plánuje vybudovať na severe Európy viacero nových veterných parkov. Ako tento týždeň uviedol jeden z predstaviteľov spoločnosti, počíta s nimi vo Švédsku a Fínsku.

"Čo sa týka energie z vetra v severských krajinách, v tejto oblasti sme veľmi aktívni," povedal pre agentúru Reuters na okraj energetickej konferencie v Helsinkách Nordic Energy Forum Markus Alholm, šéf fínskej divízie amerického koncernu GE Power Finland. Ako dodal, vo Fínsku plánujú nové veterné parky, každý s výkonom 80 až 190 MW. Spoločnosť už rokuje s viacerými partnermi a zákazníkmi.

Podobné rokovania vedie GE aj vo Švédsku. Minulý týždeň spoločnosť oznámila uzatvorenie dohody s Green Investment Group o výstavbe veterného parku Markbygden na severe Švédska s celkovým výkonom 650 MW. Projekt bude podľa nich predstavovať najväčší samostatný pevninský veterný park v Európe.