Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Zisk českej EPH dosiahol výšku takmer 800 miliónov eur

Foto: TASR/AP

Energetický a průmyslový holding vlastní a prevádzkuje zariadenia v Českej republike, na Slovensku, v Nemecku, Taliansku, Veľkej Británii, Maďarsku a Poľsku.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Zisk spoločnosti Energetický a průmyslový holding, a. s., (EPH) pred zdanením, úrokmi a odpismi (EBITDA) dosiahol v prvom polroku tohto roku výšku takmer 800 miliónov eur. Informoval o tom dnes riaditeľ marketingu a komunikácie EPH Daniel Častvaj.

"Tržby EPH za obdobie posledných šiestich mesiacov k 30. júnu 2016 predstavovali 2,369 miliardy eur, čo je o takmer 270 miliónov eur viac ako v rovnakom období minulého roku," spresnil.

EPH je stredoeurópskou energetickou skupinou, ktorá vlastní a prevádzkuje zariadenia v Českej republike, na Slovensku, v Nemecku, Taliansku, Veľkej Británii, Maďarsku a Poľsku. Ide o integrovanú skupinu pokrývajúcu reťazec od ťažby hnedého uhlia cez výrobu elektriny a tepla až po distribúciu elektriny a tepla. Spoločnosti, ktoré sú súčasťou EPH, zamestnávajú takmer 25.000 pracovníkov.