Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Ekonomika

Čínske firmy vystúpili z tendra na solárne panely v Rumunsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR Edmund Örzsik

EK začiatkom apríla oznámila, že vyšetruje dvoch čínskych výrobcov solárnych panelov pre podozrenie z čerpania štátnych dotácií, ktoré znevýhodňujú ich konkurentov.

Brusel 13. mája (TASR) - Dve čínske spoločnosti odstúpili z tendra na dodávku solárnych panelov v Rumunsku po tom, ako ich začala Európska komisia (EK) vyšetrovať pre podozrenie z poškodzovania hospodárskej súťaže. Firmy o svojom rozhodnutí informovali Komisiu, ktorá oznámila, že svoje hĺbkové vyšetrovanie ukončuje. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

EK začiatkom apríla oznámila, že vyšetruje dvoch čínskych výrobcov solárnych panelov pre podozrenie z čerpania štátnych dotácií, ktoré znevýhodňujú ich konkurentov. Spoločnosti sa prihlásili do verejnej súťaže o výstavbu a prevádzkovanie fotovoltického parku v Rumunsku, ktorý je čiastočne financovaný z európskych fondov. Cieľom vyšetrovaní je zabezpečiť, aby spoločnosti na trhu EÚ boli konkurencieschopné a hrali podľa pravidiel, uviedol európsky komisár pre vnútorný trh Thierry Breton.