Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Generálny riaditeľ SVP navrhol uzatvoriť memorandum o spolupráci s ŠOP

Na snímke Róbert Hok, archívne foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Slovenský vodohospodársky podnik a Štátna ochrana prírody SR chcú bližšie spolupracovať na rôznych projektoch.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) a Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR chcú užšie spolupracovať. Týkať by sa to malo trvalo udržateľnej starostlivosti, revitalizácie a ochrany vodných tokov, ale aj realizácie spoločných projektov či vzájomnej podpory a propagácie. Na tohtotýždňovom stretnutí sa na tom zhodli riaditelia oboch organizácií. ŠOP o tom informovala na webovej stránke.

Hlavnou témou stretnutia bola výmena informácií o súčasnej situácii oboch organizácií a možná spolupráca na jej riešení. Generálny riaditeľ SVP Róbert Hok navrhol uzatvorenie memoranda o spolupráci. Zakotvili by sa v ňom možnosti prehĺbenia kooperácie medzi nimi.

"S pánom riaditeľom sme na stretnutí, okrem iného, riešili aj spoluprácu na projekte na ochranu Chránených vtáčích území Horná Orava, Kráľová a Sĺňava, ktorý aktuálne pripravuje ŠOP SR,“ uviedol generálny riaditeľ ŠOP SR Dušan Karaska. Dodal, že je potrebné vytvoriť podmienky pre spoluprácu na kvalitatívne vyššej úrovni než to bolo v minulosti a predchádzať tak prípadným nedorozumeniam.