Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Estónska spoločnosť Taxify si zmenila meno na Bolt

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Bolt, podobne ako Uber, umožňuje užívateľom rezervovať si jazdu cez aplikáciu v smartfóne a zaplatiť za ňu bez hotovosti.

Tallinn 8. marca (TASR) - Estónsky start-up pre zdieľanie jazdy Taxify oznámil, že si zmenil meno na Bolt. A nová značka sa zameria na elektrické vozidlá. Estónska aplikácia pre spájanie cestujúcich a vodičov, súper amerického Uberu, uviedla, že jej nové meno odzrkadľuje zmeny v doprave.

"Naše nové meno Bolt symbolizuje rýchly a bezproblémový pohyb," uviedol spoluzakladateľ firmy Markus Villig pre agentúru BNS Baltic News Service. Dodal, že presne o tom by mal byť pohyb po meste, či už autom, na skútri, ale aj verejnou dopravou. "To tiež podčiarkuje našu vieru, že budúcnosť dopravy bude elektrická," vyhlásil.

Pripomenul, že spoločnosť získa každý rok 10 miliónov nových užívateľov. Znamená to, že veľká časť zákazníkov, ktorých bude mať o niekoľko rokov, už nebude vedieť nič o doterajšej značke Taxify.

Bolt, podobne ako Uber, umožňuje užívateľom rezervovať si jazdu cez aplikáciu v smartfóne a zaplatiť za ňu bez hotovosti.

Villig spresnil, že doterajší užívatelia aplikácie po zmene názvu na Bolt nebudú musieť podniknúť žiadne kroky, pretože služba sa automaticky aktualizuje.

Villig spustil svoju aplikáciu v roku 2013, keď mal len 19 rokov. V súčasnosti má estónska spoločnosť podľa firemných webových stránok 25 miliónov zákazníkov vo viac ako 30 krajinách. Medzi jej investormi sú firmy ako Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital či TransferWise.