Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Kurz eura klesol na 1,1171 USD/EUR

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Dolár pokračoval aj dnes v posilňovaní.


Frankfurt nad Mohanom 24. marca (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny dnes mierne klesol. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa neskoro popoludní predávalo po 1,1171 USD, teda pri o niečo nižšom kurze ako v stredu (23. 3.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,1154 (v stredu: 1,1171) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8965 (0,8952) eura.

Dolár pokračoval aj dnes v posilňovaní. Ďalší predstaviteľ americkej centrálnej banky (Fed) James Bullard totiž signalizoval skoré pokračovanie v sprísňovaní menovej politiky. Bullard uviedol, že Fed môže zvýšiť úrokové sadzby už na aprílovom zasadnutí, a to aj napriek tomu, že po ňom nebude nasledovať sprievodná tlačová konferencia.

Dnes zverejnené makroekonomické údaje z USA boli zmiešané, a preto nedali jasný impulz, ktorým smerom sa majú uberať očakávania týkajúce sa budúceho vývoja menovej politiky. Objednávky tovarov dlhodobej spotreby vo februári klesli viac, než sa predpokladalo, čo signalizuje slabé investície. Naopak pozitívne signály prišli z trhu práce. Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti v uplynulom týždni vzrástol o 6000 na 265.000. Ekonómovia však počítali so zvýšením až na 269.000.