Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Kurz eura stagnuje na úrovni tesne nad 1,27 USD/EUR

Foto: TASR/AP

Experti počítajú s dôležitými impulzmi pre devízový trh popoludní, keď bude zverejnená správa o vývoji spotrebiteľských cien v USA.

Frankfurt nad Mohanom 22. októbra (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny stagnuje pred zverejnením dôležitých údajov z USA. Informovala o tom agentúra DPA.

Dnes ráno sa euro predávalo po 1,2723 USD, teda približne pri rovnakom kurze ako v utorok (21. 10.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok napoludnie referenčný kurz na 1,2762 (v pondelok: 1,2773) USD/EUR.

Experti počítajú s dôležitými impulzmi pre devízový trh popoludní, keď bude zverejnená správa o vývoji spotrebiteľských cien v USA. Správa je v centre záujmu investorov, pretože bude mať vplyv na rozhodovanie americkej centrálnej banky Fed pri nastavovaní menovej politiky.

Hlavnou témou na devízovom trhu v poslednom čase je, či Federálny rezervný systém (Fed) z dôvodu slabej inflácie odloží začiatok zvyšovania úrokových sadzieb. Ak sa vývoj spotrebiteľských cien nebude zhodovať s očakávaniami expertov, môže to "na devízovom trhu vyvolať citeľné reakcie", domnieva sa expert Commerzbanky Lutz Karpowitz.