Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Euro dosiahlo tento týždeň šesťmesačné maximum voči libre

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Euro uzavrelo týždeň s konzistentnými ziskami, pričom jeho kurz voči libre dosiahol 0,8750 GBP, čo bolo šesťmesačné maximum.

Londýn 12. novembra (TASR) - Spoločná európska mena euro dosiahla tento týždeň šesťmesačné maximum voči britskej libre v reakcii na ekonomické problémy Spojeného kráľovstva. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Euro uzavrelo týždeň s konzistentnými ziskami, pričom jeho kurz voči libre dosiahol 0,8750 GBP, čo bolo šesťmesačné maximum. Euro vzrástlo aj napriek zmiešaným ekonomickým údajom z Európskej únie (EÚ). Údaje zo Spojeného kráľovstva však boli ešte horšie.

Čo sa týka budúceho vývoja, v nadchádzajúcom týždni má byť zverejnený súbor kľúčových ekonomických ukazovateľov, od údajov o trhu práce a mzdách v Spojenom kráľovstve a tiež inflácii po údaje o hrubom domácom produkte eurozóny a EÚ za 3. štvrťrok a priemyselnej výrobe v európskom bloku. Budúci týždeň uzavrú štatistiky o maloobchodných tržbách v Spojenom kráľovstve a inflácii v EÚ.

Investori aj analytici budú pozorne sledovať tieto čísla, aby odhalili známky ekonomického zdravia a ich potenciálnych vplyvov na devízovom trhu, ktorý naďalej zvažuje zmiešané signály z oboch popredných európskych ekonomík.