Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

EUROMONEY Awards for Excellence 2019

Foto: SLSP

EUROMONEY Awards for Excellence 2019: Najlepšou bankou je Slovenská sporiteľňa, bankárom roka Andreas Treichl.

Bratislava 11. júla (OTS) - Slovenská sporiteľňa získala prestížne medzinárodné ocenenie Najlepšia banka na Slovensku ̶ Euromoney Awards for Excellence 2019. Od roku 2011 je to tak už šieste ocenenie, ktoré najväčšej banke udelil britský odborný magazín Euromoney. Ocenenia sa odovzdávali včera večer už tradične v Londýne.

„Som hrdý, že som mohol prevziať toto prestížne ocenenie pre Slovenskú sporiteľňu a byť v spoločnosti najvýznamnejších bankárov z celého sveta. Dlhodobo dosahujeme vynikajúce výsledky, preto si rozhodnutie odbornej poroty veľmi vážime. Verím, že ako digitálny líder budeme aj naďalej prinášať inovatívne riešenia, z ktorých budú profitovať predovšetkým naši klienti,“ povedal Milan Hain, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne, ktorý v Londýne prevzal ocenenie pre banku.

Ocenenia Euromoney Awards for Excellence sú považované za najuznávanejšie vo finančnom svete, založené boli v roku 1992 ako prvé svojho druhu vo svetovom bankovom sektore. V tomto roku sa o prestížne ceny uchádzalo takmer 1 500 bánk. Banky hodnotí odborná porota zložená z odborníkov tohto magazínu a novinárov. Tí každoročne hodnotia kvalitu poskytovaných služieb klientom, hospodárske výsledky či inovatívny prístup. Odborný mesačník Euromoney, ktorý sa špecializuje na bankové a kapitálové trhy, je rešpektovaným zdrojom informácií v oblasti globálnych financií.

Ďalšie ceny pre Erste Group
Bankárom roka 2019 sa podľa odbornej poroty stal Andreas Treichl, generálny riaditeľ Erste Group Bank AG. Tá ocenila jeho prínos k rozvoju bankovníctva na rozvíjajúcich sa trhoch v Európe, tiež dlhodobo úspešnú digitálnu stratégiu a jeho oddanosť k finančnej inklúzii. Cenu pre najlepšiu banku si odniesli aj dcérske spoločnosti Erste Group v Rakúsku a Rumunsku.