Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Eurovia SK ukončila rekonštrukciu cesty medzi Prečínom a Domanižou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Hlavným cieľom bola modernizácia dopravno-technického úseku cesty II/517, ktorá sa začína v Považskej Bystrici a pokračuje až do obce Domaniža.

Domaniža 30. novembra (TASR) - Spoločnosť Eurovia SK ukončila piatu a šiestu etapu rekonštrukčných prác na ceste II/517 medzi Považskou Bystricou a obcou Domaniža. Informovala o tom PR manažérka spoločnosti Simona Tančáková.

Investičnú akciu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) - rekonštrukciu takmer päťkilometrového úseku za viac ako 4,2 milióna eur, financovali prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu.

Hlavným cieľom bola modernizácia dopravno-technického úseku cesty II/517, ktorá sa začína v Považskej Bystrici a pokračuje až do obce Domaniža. V rámci rekonštrukcie v piatej a šiestej etape prešli obnovou dva cestné úseky (Prečín - Domaniža, Domaniža) v celkovej dĺžke 4950 metrov. Výstavba diela sa začala v októbri 2022 a bola ukončená v novembri 2023.

"Opravou piatej a šiestej etapy úsekov cesty č. II/517 sme dosiahli zabezpečenie lepšieho technického stavu vozovky, čím sa zvýšila kvalita a životnosť cestného povrchu. Zároveň sme vykonanými rekonštrukčnými prácami výrazne prispeli k bezpečnej a plynulej premávke, aby sme umožnili vodičom komfortný prejazd týmto územím," uviedla Tančáková.