Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Ekonomika

Eximbanka: Vývozcovia majú možnosť získať nové ocenenie Exportér roka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vývozcovia, ktorí chcú získať toto ocenenie, musia spĺňať aspoň dve z hodnotiacich kritérií stanovených odbornou komisiou.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Eximbanka SR prináša výzvu pre podnikateľov s aktívnou orientáciou na zahraničné trhy, v rámci novej kategórie Exportér roka rebríčka TREND Top. Ako o tom banka informovala v piatok, ocenenie majú možnosť získať firmy, ktoré exportnými aktivitami prispievajú k zlepšeniu podnikateľského prostredia a pomáhajú budovať dobré meno Slovenska v zahraničí.

"Naším cieľom je neustály rozvoj exportných aktivít slovenských firiem. Nezáleží na veľkosti firmy, hľadáme exportéra, ktorý je plný inovatívnych riešení, má pozitívny vplyv na spoločnosť a komunitu a podporuje pozitívne meno Slovenska v zahraničí," uviedol generálny riaditeľ Eximbanky Marián Janočko.

Vývozcovia, ktorí chcú získať toto ocenenie, musia spĺňať aspoň dve z hodnotiacich kritérií stanovených odbornou komisiou. Firma by mala prinášať pridanú hodnotu svojimi produktmi, službami alebo technológiami. Ďalším predpokladom je schopnosť pozitívne ovplyvňovať spoločnosť a komunitu, ako aj prispievanie k zlepšeniu kvality života, rozvoju infraštruktúry, podpore vzdelávania, zamestnanosti a sociálnej inklúzie.

Odborná komisia taktiež hodnotí mieru angažovanosti v environmentálnej, klimatickej a energetickej udržateľnosti. Významným kritériom je aj miera dosiahnutého rastu a úspechy firmy v súvislosti s realizáciou exportných aktivít.

Vývozcovia, ktorí spĺňajú spomenuté požiadavky spolu s minimálnym obratom, ako jednou z podmienok nominácie, sa môžu zaregistrovať na webovej stránke Eximbanky do 11. augusta tohto roku. Víťazná firma bude vyhlásená na odovzdávaní cien TREND Top.