Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

F. IMRECZE: Portál Finančnej správy zužuje priestor na daňové úniky

Prezident Finančnej správy František Imrecze hosťom v relácii EKONOMIKA Tu a Teraz. Foto: Tablet.TV

Projekt portálu Finančnej správy umožňuje online registráciu daňových subjektov, podávanie daňových priznaní a plnenie ostatných povinností bez potreby ďalšieho papierového styku.


Bratislava 14. novembra (TABLET.TV) - Medzinárodný kongres ITAPA patrí k najvýznamnejším podujatiam v oblasti informatizácie verejnej správy. Tradične sa na ňom rozdávali aj ocenenia významných počinov v informatizácii verejnej správy. Víťazom kategórie „Nové služby“ sa stal spoločný projekt Finančnej správy a spoločnosti Ditec. V rámci relácie EKONOMIKA Tu a Teraz sa o ňom rozprával Richard Kvasňovský s prezidentom Finančnej správy Františkom Imreczem a predsedom predstavenstva spoločnosti Ditec Ivanom Sůrom.

Projekt portálu Finančnej správy umožňuje online registráciu daňových subjektov, podávanie daňových priznaní a plnenie ostatných povinností bez potreby ďalšieho papierového styku. Podľa Imreczeho je portál vstupnou bránou daňových subjektov a napríklad komunikácia s platcami DPH prebieha kompletne elektronicky. „Prináša rýchlu výmenu informácii a aj tým môže dramaticky pomôcť k boju proti daňovým podvodom. Boj s daňovými únikmi je postavený na rýchlej analýze, či zdaniteľné plnenie nastalo alebo nie. Týmto sa priestor na daňové podvody zužuje,“ dodal Imrecze s tým, že portál funguje bez problémov a akýchkoľvek sťažností na jeho funkčnosť alebo nedostupnosť.

„Boli pri ňom dodržané najvyššie parametre a zásady bezpečnosti informačnej a procedurálnej, ktoré sa uplatňujúc pri takýchto typoch portálu,“ vysvetlil Sůra.