Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Facebook zmenil nastavenia ochrany údajov pre tínedžerov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tínedžeri už nemajú na sociálnej sieti výrazne obmedzenia ako predtým.

Washington 17. októbra (TASR) - Sociálna sieť Facebook v stredu na svojom blogu oznámila, že odstránila významné obmedzenia pre tínežerov. Už zaregistrovaní používatelia vo veku 13-17 rokov môžu svoje príspevky zdieľať s celou komunitou Facebooku, nielen s priateľmi, resp. priateľmi svojich priateľov.

Ďalšou zmenou je, že noví dospievajúci používatelia budú mať na svojom profile štandarne nastavenú možnosť zdieľania príspevkov iba s priateľmi, čo si však budú môcť zmeniť. Vtedy sa im ale vo vyskakujúcom okne objaví nasledujúce varovanie: "Vedel si, že verejné príspevky môže vidieť každý, nielen osoby, ktoré poznáš?"

Ďalšie upozornenie sa bude týkať toho, že majiteľ profilu a všetci priatelia, ktorým svoj príspevok sprístupní, môžu dostať žiadosti o priateľstvo od osôb, ktoré osobne nepoznajú.

"Tínežeri patria medzi najchytrejších ľudí, ktorí používajú sociálne médiá. Chcú byť počuť - či už ide o občiansku angažovanosť alebo ich názor na filmy," uviedli na blogu prevádzkovatelia Facebooku.

Otvorením súkromia spoločnosť reaguje aj na boom konkurenčných sietí, ako je Twitter, ktoré pre mládež podobné obmedzenia nemajú.