Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Falck nakúpil sanitky novej generácie za 1,3 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: Falck Záchranná, a. s.

Do prevádzky tak oddnes nasadil 20 sanitiek novej generácie. Všetky sú v žltej farbe z dôvodu vyššej bezpečnosti. V nových sanitkách sa testuje viacero technologických noviniek.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Najväčší poskytovateľ záchrannej zdravotnej služby na Slovensku, Falck Záchranná, a. s., investoval do obmeny vozového parku 1,3 milióna eur. Do prevádzky tak oddnes nasadil 20 sanitiek novej generácie. Všetky sú v žltej farbe z dôvodu vyššej bezpečnosti. V nových sanitkách sa testuje viacero technologických noviniek.

Jednou z nich je elektronický záznam o zdravotnom stave pacienta. Záchranár bude mať k dispozícii tablet so zabudovaným softvérom, ktorý mu uľahčí a urýchli proces zaznamenania potrebných informácií o zdravotnom stave pacienta. "Chceme ukázať, že inovácie majú nezastupiteľné miesto v práci záchranárov, uľahčujú ju a v konečnom dôsledku pomáhajú pacientom," povedal riaditeľ spoločnosti Jozef Karaš.



K inováciám, ktoré sa majú postupne zaviesť, patrí aj detektor na zisťovanie prítomnosti oxidu uhoľnatého, súčasť bežnej záchranárskej výbavy napr. v USA. Falck Záchranná s ním chce do konca septembra vybaviť zatiaľ desať sanitiek.

TASR informovala hovorkyňa spoločnosti Alena Lacyková-Krčová.