Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Farmári chcú diskutovať o memorande o reforme agrosektora

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Farmár z okolia Košíc uviedol, že poľnohospodári nedostali odpoveď na jednu zo základných požiadaviek, ktorou je podpísanie memoranda o reforme poľnohospodárstva na úrovni Koaličnej rady.

Bratislava 22. júna (TASR) – Nespokojní farmári zvolali na piatok o 13.00 h na Tyršovo nábrežie v Bratislave - Petržalke okrúhly stôl so zástupcami parlamentných strán - okrem ĽS Naše Slovensko, a nezaradenými poslancami, ako aj so zástupcami mimoparlamentných strán, ako KDH, SMK, Spolu - občianska demokracia, Progresívne Slovensko. TASR o tom informovala Iniciatíva poľnohospodárov.


Cieľom diskusie má byť podpísanie memoranda o reforme poľnohospodárstva. Jeho súčasťou má byť harmonogram krokov s legislatívnymi návrhmi, ktoré budú riešiť priority farmárov z Košickej výzvy.

Farmár z okolia Košíc František Oravec uviedol, že ani po protestnej jazde z východu, juhu, severu a stredu Slovenska do Bratislavy a následných protestoch poľnohospodári nedostali odpoveď na jednu zo základných požiadaviek, ktorou je podpísanie memoranda o reforme poľnohospodárstva na úrovni Koaličnej rady. "Preto sme sa rozhodli osloviť aj ostatné politické strany, ktorým nie je ľahostajný osud malých a stredných farmárov, na ktorých stojí poľnohospodárstvo vo vyspelých krajinách," povedal.

"Posledné tri mesiace na verejnosti rezonujú existenčné problémy ďalších farmárov, ktoré súvisia so systémovými chybami v poľnohospodárstve," uzavrel Oravec.