Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

FedEx kupuje jednu z najväčších brazílskych logistických firiem

Foto: TASR/AP

Rozširovanie aktivít oznamujú aj ďalšie firmy. Konkurenčná americká spoločnosť UPS, najväčšia zásielková firma na svete, oznámila v marci kúpu holandskej zásielkovej spoločnosti TNT Express.

Memphis 30. mája (TASR) - Americká zásielková spoločnosť FedEx oznámila expanziu na trhu Latinskej Ameriky kúpou brazílskej dopravnej a logistickej spoločnosti.

Druhá najväčšia zásielková spoločnosť na svete informovala, že kupuje firmu Rapidao Cometa Logística e Transportes, jednu z najväčších logistických firiem v Brazílii. Akvizíciou spoločnosti získa FedEx asi 770 vozidiel, približne 9000 zamestnancov a 45 pobočiek. Finančné podmienky akvizície spoločnosti nezverejnili.

Rozširovanie aktivít oznamujú aj ďalšie firmy. Konkurenčná americká spoločnosť UPS, najväčšia zásielková firma na svete, oznámila v marci kúpu holandskej zásielkovej spoločnosti TNT Express v hodnote 5,2 miliardy eur. FedEx takú obrovskú akvizíciu zatiaľ nezrealizoval, spolu s brazílskou firmou však tento rok kúpil už tretiu spoločnosť. Predchádzajúce dve akvizície predstavujú poľskú kuriérsku spoločnosť Opek a francúzsku expresnú prepravnú firmu Tatex.