Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Fiat Chrysler zvoláva vyše 322.000 áut, dvere môžu aktivovať airbag

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ako firma uviedla, dôvodom na skontrolovanie vozidiel je riziko nečakanej aktivácie bočného airbagu v prípade, že dvere sa prudko zabuchnú.

Detroit 2. augusta (TASR) - Automobilka Fiat Chrysler zvoláva do servisov viac než 322.000 sedanov na celom svete pre problémy s airbagmi. Zvolávanie sa týka niektorých vozidiel Dodge Charger modelových rokov 2011 až 2014, pričom väčšinu áut zvoláva v USA a Kanade. Informovala o tom agentúra AP.

Ako firma uviedla, dôvodom na skontrolovanie vozidiel je riziko nečakanej aktivácie bočného airbagu v prípade, že dvere sa prudko zabuchnú. Fiat Chrysler zvolal do servisov už minulý mesiac 843.000 vozidiel Dodge Ram, a to pre rovnaký problém. Prekontrolovanie aj áut Dodge Charger vyplynulo z jej interného vyšetrovania, ktoré spustila v dôsledku zvolávania vozidiel Dodge Ram.

Podľa automobilky je možné, že kontrolné moduly airbagov sú príliš citlivé a musia sa prekalibrovať. Zatiaľ má informácie o troch menších zraneniach v dôsledku tohto problému. Firma dodala, že vlastníci dotknutých vozidiel budú o termíne kontroly informovaní. Dovtedy im Fiat Chrysler radí, aby radšej opatrnejšie zatvárali dvere.