Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

R. Fico: Žiga prispel k príchodu Jaguaru, mali by mu poďakovať

Na snímke premiér SR Robert Fico a minister životného prostredia Peter Žiga. Foto: TASR/Michal Svítok

Minister Peter Žiga bude čeliť opozičnému pokusu o odvolanie v piatok od 11.00 h.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Snaha opozície o odvolanie ministra životného prostredia Petra Žigu (Smer-SD) z funkcie je úplne bezdôvodná, politicky motivovaná a ide len o súčasť predvolebnej kampane. Na adresu piatkovej (11.12.) mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR to dnes vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).

Poslanci by Žigovi podľa neho mali naopak poďakovať, pretože významne prispel k príchodu automobilky Jaguar Land Rover na Slovensko. Investičnú zmluvu s britskou firmou podpisuje vláda rovnako v piatok.

"Minister životného prostredia Peter Žiga bol mimoriadne dôležitým hráčom v tíme, ktorý zabezpečil podmienky pre príchod tohto obrovského investora. Urobil pre to obrovský kus práce. Preto by som využil zajtrajšie rokovanie Národnej rady na to, aby som vyzval poslancov, nech poďakujú ministrovi Žigovi za to, že prispel k príchodu tohto obrovského investora, a nerobili cirkus v podobe jeho odvolávania," vyhlásil Fico. Žiga je navyše podľa neho ministrom na svojom mieste, pretože vo svojom rezorte urobil poriadok.

Žiga bude čeliť opozičnému pokusu o odvolanie v piatok od 11.00 h. Na tento deň zvolal na základe podpisov poslancov mimoriadnu schôdzu pléna predseda NR SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Opozícia chce Žigu odvolať pre kauzu obstarania údajne predraženej kompy cez Dunaj a od ministra chce počuť vysvetlenie všetkých pochybností súvisiacich s týmto prípadom. Vláda však za svojím ministrom stojí a snahu opozície odmieta.