Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Problematická Deutsche Bank sa v 3. štvrťroku nečakane vrátila k zisku

Deutsche bank, archívne foto Foto: TASR/AP

Čistý zisk Deutsche Bank za obdobie od júla do konca septembra dosiahol 278 miliónov eur, zatiaľ čo v 3. kvartáli minulého roka banka vykázala stratu okolo 6 miliárd eur.

Frankfurt nad Mohanom 27. októbra (TASR) - Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank sa v 3. štvrťroku nečakane vrátila k zisku. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Čistý zisk Deutsche Bank za obdobie od júla do konca septembra dosiahol 278 miliónov eur, zatiaľ čo v 3. kvartáli minulého roka banka vykázala stratu okolo 6 miliárd eur. Analytici očakávali, že banka oznámi stratu aj v 3. štvrťroku tohto roka.

Aj v porovnaní s 2. štvrťrokom, v ktorom Deutsche Bank zaznamenala zisk, bol výsledok v 3. kvartáli omnoho lepší. V období od apríla do konca júna totiž banka vykázala zisk len na úrovni 20 miliónov eur.

Na druhej strane ale Deutsche Bank oznámila, že v 3. kvartáli vyčlenila ďalších 500 miliónov eur na riešenie nákladných súdnych sporov. Americké ministerstvo spravodlivosti požaduje od banky 14 miliárd USD (12,81 miliardy eur) s cieľom urovnať spor týkajúci sa obchodovania banky s problematickými hypotekárnymi cennými papiermi pred svetovou finančnou krízou v roku 2008. Podľa americkej vlády dostali investori zavádzajúce informácie o kvalite týchto cenných papierov. Banka však verí, že konečná suma bude nižšia.