Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Deutsche Bank zvažuje, že prepustí dvojnásobne viac ľudí

Deutsche bank, archívne foto Foto: TASR/AP

Zástupcom zamestnancov to prezradil finančný riaditeľ banky Marcus Schenck. To by znamenalo, že o prácu príde ďalších zhruba 10.000 ľudí.

Frankfurt nad Mohanom 14. októbra (TASR) - Nemecká Deutsche Bank môže zrušiť až dvojnásobne viac pracovných miest, ako avizovala. Zástupcom zamestnancov to prezradil finančný riaditeľ banky Marcus Schenck. To by znamenalo, že o prácu príde ďalších zhruba 10.000 ľudí. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj oboznámený so situáciou.

A hoci zatiaľ ešte žiadne rozhodnutie o novom prepúšťaní nepadlo, Schenckove vyhlásenie na internom stretnutí s odborármi signalizuje, že banka zvažuje ďalšie výrazne zníženie nákladov. Čelí totiž v USA obrovskej pokute vo výške 14 miliárd USD (12,68 miliardy eur) za obchodovanie s problematickými hypotekárnymi cennými papiermi pred globálnou finančnou krízou v roku 2008. Táto pokuta môže zraziť Deutsche Bank na kolená, čo sa už premietlo do krízy dôvery zo strany investorov.

Deutsche Bank sa k správe odmietla vyjadriť.

Reuters v tejto súvislosti pripomína, že aj keď sa banka rozhodne zrušiť v rámci reštrukturalizácie viac pracovných miest, potrvá roky, kým ľudí skutočne prepustí. Ale takýmto gestom by mohla ubezpečiť investorov, že je odhodlaná zvládnuť náklady na urovnanie sporu s USA.

Deutsche Bank mala na konci júna tohto roka 101.000 zamestnancov, čo je viac ako 98.138 ľudí na konci roka 2014.