Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Finančná správa ocenila najlepších platiteľov dane z príjmu

Na snímke prezident Finančnej správy SR František Imrecze počas tlačovej konferencie v Bratislave 3. augusta 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Firmy získali ocenenie Merkúr 2016 za najvyššiu zaplatenú daň z príjmov spomedzi všetkých spoločností registrovaných na daňových úradoch v jednotlivých krajoch.

Bratislava 6. decembra (TASR) – Finančné riaditeľstvo SR ocenilo najlepších platiteľov dane z príjmu za zdaňovacie obdobie roka 2015. Firmy získali ocenenie Merkúr 2016 za najvyššiu zaplatenú daň z príjmov spomedzi všetkých spoločností registrovaných na daňových úradoch v jednotlivých krajoch.

Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, zástupcovia firiem si dnes v Bratislave prevzali ocenenie z rúk jej prezidenta Františka Imreczeho. Išlo o tretí ročník oceňovania. Ocenenie by malo byť pre podnikateľov povzbudením a motiváciou k dosahovaniu dobrých výsledkov.

Spoločnosti museli podľa Macíkovej splniť niekoľko podmienok. Konkrétne nemohli mať žiadny dlh na daniach, žiadne nálezy z daňových kontrol nad 10.000 eur a nesmeli porušiť zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

Za Bratislavský kraj si cenu odniesla CE – Beteiligungs-GmbH, ktorá na Slovensku pôsobí v zastúpení Lidl Slovenská republika. V Banskobystrickom kraji to bola spoločnosť Slovenská banská. Najlepším platiteľom dane z príjmu v Košickom kraji je Marcus Industry, v Nitrianskom kraji Bourbon AP Nitra.

Za Prešovský kraj finančná správa ocenila firmu Muller Textiles Slovakia, v Trenčianskom kraji spoločnosť Saroute a v Trnavskom kraji Schindler Dunajská Streda. V Žilinskom kraji ocenenie získala spoločnosť WH Danubius.

Najvyššiu zaplatenú daň z príjmov v rámci Daňového úradu pre vybrané daňové subjekty mala firma eustream.

Spoločnosť Slovnaft získala cenu Skokan roka pre daňový subjekt, ktorý v medziročnom porovnaní 2014 a 2015 zaznamenal najväčší nárast dane z príjmu.