Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Finančná správa zverejňuje ďalšie zoznamy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Marko Erd

K doteraz zverejňovaným zoznamom ako napríklad k zoznamu daňových subjektov registrovaných pre DPH, platiteľov DPH i k zoznamu daňových dlžníkov pribudli ďalšie dva.

Bratislava 3. júla (TASR) - Na portáli finančnej správy je dostupný už aj zoznam daňových subjektov s výškou vyrubenej dane z príjmov právnickej osoby, a tiež zoznam daňových subjektov s výškou uplatneného nadmerného odpočtu. V zmysle platnej legislatívy ich finančná správa zverejnila do konca júna. Zoznamy bude pravidelne štvrťročne aktualizovať.

K doteraz zverejňovaným zoznamom ako napríklad k zoznamu daňových subjektov registrovaných pre DPH, platiteľov DPH i k zoznamu daňových dlžníkov pribudli ďalšie dva. Ide o zoznam daňových subjektov s výškou vyrubenej dane z príjmov právnickej osoby alebo dodatočne vyrubenej dane z príjmov právnickej osoby, alebo daňovej straty právnickej osoby a zoznam daňových subjektov s výškou uplatneného nadmerného odpočtu a s výškou priznanej vlastnej daňovej povinnosti.

Zoznam daňových subjektov s výškou uplatneného nadmerného odpočtu a s výškou priznanej vlastnej daňovej povinnosti bude finančná správa aktualizovať vždy do konca každého štvrťroka kalendárneho roka na základe daňových priznaní k dani z pridanej hodnoty podaných v predchádzajúcom kalendárnom štvrťroku. Aktuálny zoznam teda vychádza z daňových priznaní podaných v 1. štvrťroku 2018.

TASR informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy.