Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Kurz eura mierne klesol na 1,1646 dolára

Foto: TASR/AP

V priebehu utorka by sa o nové impulzy devízovému trhu mohli postarať ďalšie makroekonomické údaje. Eurostat zverejní správy o vývoji ekonomiky, inflácie a nezamestnanosti v eurozóne.

Frankfurt nad Mohanom 31. októbra (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny v utorok ráno takmer kompletne vymazal dočasné straty. Euro sa ráno predávalo po 1,1646 USD, teda pri len minimálne nižšom kurze v porovnaní s pondelkovým (30. 10.) večerom. Predtým kurz padol až na 1,1625 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,1612 (v piatok: 1,1605) USD/EUR.

Spoločnú menu v pondelok ráno podporili pozitívne správy z francúzskej ekonomiky. Hrubý domáci produkt (HDP) krajiny sa v 3. štvrťroku medzikvartálne zvýšil o 0,5 %. Štatistici tiež mierne smerom nahor revidovali rast za 2. kvartál.

V priebehu utorka by sa o nové impulzy devízovému trhu mohli postarať ďalšie makroekonomické údaje. Eurostat zverejní správy o vývoji ekonomiky, inflácie a nezamestnanosti v eurozóne. Okrem toho popoludní sa z USA očakáva viacero indikátorov nálady rovnako ako čísla z realitného trhu.