Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

NBS upozorňuje na aktivity spoločnosti Skupina SKO

Ilustračné foto. FOTO TASR/AP New ten euro banknotes are shown in Duesseldorf, Germany, 28 August 2014. The German Federal Bank has unveiled the new banknotes. (AP Photo/dpa/OLIVER BERG) Foto: TASR - dpa/OLIVER BERG

Národná banka dlhodobo upozorňuje klientov na finančnom trhu, aby si dôkladne zvážili, s ktorým subjektom vstúpia do zmluvného vzťahu.

Bratislava 15. júna (TASR) - Národná banka Slovenska (NBS) upozorňuje na aktivity spoločnosti vystupujúcej pod názvom Skupina SKO so sídlom v Londýne. Firma ponúka spotrebiteľom prostredníctvom svojich webových stránok možnosť získania úveru online, pričom má od nich v tejto veci vopred požadovať úhradu poplatkov, údajne z dôvodu potreby nahlásenia poskytnutej pôžičky do NBS.

"Činnosť spoločnosti v súčasnosti nepodlieha dohľadu NBS, spoločnosť nemá udelené žiadne povolenie NBS na výkon činnosti v oblasti finančného trhu na Slovensku a nie je zapísaná v žiadnom registri vedenom NBS," zdôraznila v stanovisku centrálna banka s tým, že nepožaduje úhradu akýchkoľvek poplatkov či doplatkov v tejto veci.

Národná banka dlhodobo upozorňuje klientov na finančnom trhu, aby si dôkladne zvážili, s ktorým subjektom vstúpia do zmluvného vzťahu. Oprávnenie na podnikanie jednotlivých subjektov si môžu spotrebitelia preveriť na internetovej stránke subjekty.nbs.sk.