Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Slováci sa môžu zapojiť do inovatívneho kolektívneho investovania

Foto: TASR/AP

Platforma Finnest.com ponúka od roku 2015 profesionálne spojenie kolektívneho investovania a klasického bankového financovania podnikov.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Slováci sa môžu zapojiť do inovatívneho kolektívneho investovania. Od utorka (28.11.) môžu investori prostredníctvom finančnej platformy Finnest.com investovať do spoločnosti Falkensteiner Hotels & Residences – hotelovej skupiny prevádzkujúcej 32 zariadení luxusnej 4- a 5-hviezdičkovej kategórie v šiestich krajinách, a to na Slovensku, v Rakúsku, Česku, Chorvátsku, Taliansku a Srbsku.

Firma vykazuje ročne viac ako 1,7 milióna prenocovaní v 4620 izbách a patrí k vedúcim hotelovým značkám v oblasti prázdninového hotelierstva. Hotelová skupina Falkensteiner dosiahla naposledy manažovaný ročný obrat presahujúci 160 miliónov eur.

"Z investorov robíme hostí a zo stálych hostí investorov – ideálny doplnok tradície našej firmy, v ktorej bol hosť odjakživa stredobodom našej pozornosti," hovorí Erich Falkensteiner, spolumajiteľ a predseda dozornej rady spoločnosti FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group. K 32 exkluzívnym hotelom skupiny Falkensteiner patrí aj hotel Bratislava v hlavnom meste Slovenska.

Platforma Finnest.com ponúka od roku 2015 profesionálne spojenie kolektívneho investovania a klasického bankového financovania podnikov. V porovnaní s inými finančnými platformami sú priemerné sumy transakcií výrazne vyššie a predstavujú v priemere milión eur. "Pomocou nášho modelu oslovujeme cielene etablované stredné podniky, ktoré boli doteraz takmer výlučne odkázané na bankové úvery," hovorí Günther Lindenlaub, spoluzakladateľ Finnest.com. Finnest.com vyhľadáva svoje projekty len v okruhu najziskovejších stredných podnikov so silnou bonitou a dlhoročným etablovaným obchodným modelom.

Spoločnosť Finnest GmbH so sídlom vo Viedni je fintech-firma pôsobiaca vo všetkých nemecky hovoriacich krajinách a na Slovensku, ktorá sa špecializuje na financovanie renomovaných stredných podnikov. Cez Finnest.com prešlo za posledných 24 mesiacov viac ako 15 miliónov eur. Priemerná investícia na jedného investora dosahuje okolo 7000 eur.