Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Podnikatelia si môžu stiahnuť do mobilov novú aplikáciu Info služby FS

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Aplikácia umožňuje aj zistenie údajov z dátových zdrojov. Možno si overiť subjekty registrované pre spotrebné dane či daň z pridanej hodnoty (DPH).

Bratislava 1. decembra (TASR) – Nová mobilná aplikácia pod názvom Info služby finančnej správy, ktorú dnes spustila Finančná správa (FS) SR, ponúka viacero služieb, ktoré slovenskí daňovníci poznajú z jej webového portálu. K dispozícii sú kontakty na Finančné riaditeľstvo SR, na daňové a colné úrady a tiež kalendár platenia daní. Zabezpečuje tiež prístup k údajom z dátových zdrojov.

"Aplikácia ponúka daňový kalendár, ktorý obsahuje vyznačené termíny na podanie daňového priznania či platbu rôznych druhov daní. Pri hraničných priechodoch sú uvedené aktuálne čakacie lehoty na priechodoch s Ukrajinou - Vyšné Nemecké, Ubľa a Veľké Slemence. Číslo osobného účtu (OÚD) si daňovníci môžu zistiť jednoduchým zadaním rodného čísla alebo daňového identifikačného čísla," priblížila hovorkyňa FS Patrícia Macíková.

Novú aplikáciu Info služby finančnej správy si môžete stiahnuť z obchodov Google Play a Apple App Store.

Posted by Finančná správa on Tuesday, December 1, 2015


Aplikácia umožňuje aj zistenie údajov z dátových zdrojov. Možno si overiť subjekty registrované pre spotrebné dane či daň z pridanej hodnoty (DPH). Obsahuje zoznamy vymazaných platiteľov DPH či platiteľov DPH s dôvodmi na zrušenie. Vyhľadávajú sa podľa názvu právnickej osoby či mena fyzickej osoby, alebo podľa identifikačného čísla (IČ DPH). Pri subjektoch registrovaných pre spotrebné dane aj podľa registračného čísla.

"Po aplikáciách Pokladnica, Over doklad či Superkolky môžu občania využívať túto novú mobilnú aplikáciu. Poskytuje nástroje a služby na získanie informácií potrebných pre včasné a kvalitné plnenie daňových povinností," doplnila hovorkyňa FS. Dostupná je pre operačné systémy Android a iOS - verzie Android 4.0.3 a iOS 7.1 a vyššie. Ľudia si ju môžu bezplatne stiahnuť z mobilných obchodov Google Play či iOS App Store.