Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Finančným riaditeľom skupiny AXA v ČR a SR je Laurent Jaumotte

Laurent Jaumotte, finančný riaditeľ skupiny AXA v Českej republike a na Slovensku. Foto: AXA

Prichádza z AXA Luxembursko, kde zastával rovnakú pozíciu od roku 2011.

Bratislava 17. júla (TASR) - Finančným riaditeľom skupiny AXA v Českej republike a na Slovensku bol s účinnosťou od júla 2017 vymenovaný Laurent Jaumotte (45). Prichádza z AXA Luxembursko, kde zastával rovnakú pozíciu od roku 2011.

Jaumotte nahradil Sébastiena Guidoniho, ktorý sa po štyroch rokoch práce v Prahe rozhodol prijať novú profesijnú výzvu v rámci skupiny AXA mimo ČR a Slovenska.

Nový finančný riaditeľ pochádza z Belgicka. Vyštudoval Univerzitu v Antverpách so zameraním na financie a dane. Svoju kariéru začal v roku 1996 v pobočke švajčiarskej poisťovne Winterthur v Bruseli. Počas deväťročného pôsobenia tu zastával rôzne pozície v rámci finančného oddelenia. Následne prešiel do poisťovacej skupiny Atradius v belgickom Namure, v ktorej riadil oblasť financií pre Francúzsko, Belgicko a Luxembursko. Začiatkom roka 2011 prijal ponuku AXA Luxembursko na post finančného riaditeľa a člena výkonného vedenia spoločnosti, ktorý zastával do júna tohto roku.

AXA v Českej republike a na Slovensku pôsobí prostredníctvom penzijnej spoločnosti (na Slovensku cez doplnkovú dôchodkovú spoločnosť a dôchodkovú správcovskú spoločnosť), životnej poisťovne, poisťovne (so zameraním na neživotné poistenie), a investičnej spoločnosti. Má viac ako 1,35 milióna aktívnych klientov, 515 zamestnancov a viac ako 4,4 miliardy eur aktív pod správou.