Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Grécka vláda predloží veriteľom svoje protinávrhy

Ilustračné foto. Foto: TASR

Medzinárodný menový fond včera večer stiahol svoj expertný tím z rokovaní v Bruseli medzi Gréckom a veriteľmi. Dôvodom bolo, že rokovania o zozname reforiem zostávajú v slepej uličke.

Atény 12. júna (TASR) - Grécka vláda je pripravená predložiť vlastné protinávrhy, aby prekonala rozdiely medzi svojimi názormi a predstavami veriteľov. Atény chcú v sobotu (13. 6.) obnoviť rokovania v Bruseli. Pre agentúru Reuters to povedal zdroj z gréckej vlády.

Medzinárodný menový fond (MMF) vo štvrtok (11. 6.) večer stiahol svoj expertný tím z rokovaní v Bruseli medzi Gréckom a veriteľmi. Dôvodom bolo, že rokovania o zozname reforiem zostávajú v slepej uličke.

"Grécka vláda verí, že sme bližšie k dohode než kedykoľvek predtým, pretože od cieľa týkajúceho sa primárneho rozpočtu sme aktuálne vzdialení len 0,25 percentuálneho bodu," uviedol zdroj pod podmienkou zachovania anonymity.

Vládny predstaviteľ tiež vyzval Európu, aby ukázala "politickú vôľu". Dodal, že je "nepredstaviteľné", aby Európa smerovala k rozdeleniu pre "takýto malý rozdiel" rovnako ako odpor k obnoveniu práva na kolektívne vyjednávanie pre gréckych pracovníkov.